Новини

У школах Вінниці проходять тренінги на тему "Безпека в інтернеті"

19 квітня 2024, 17:42

Дітям просто та доступно пояснюють, як вберегти себе та свої персональні дані під час користування інтернетом.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, такі заходи у закладах середньої освіти проводять у рамках проєкту "Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в інтернеті". 

Мета проєкту – навчити дітей розпізнавати та уникати онлайн-загроз, спілкуватися в інтернеті безпечно й відповідально, а також навчитись захищати себе від різних форм онлайн-насильства.

Як розповіла організаторка тренінгу Елеонора Руденко, усі курси адаптовані до вікових особливостей дітей. За її словами, наразі багато школярів не знає, чим загрожує онлайн-простір, тому й поширюють свою особисту інформацію на просторах інтернету.

«Зараз розвиток цифрового світу створює підліткам нові виклики та загрози, тому нерідко діти можуть потрапити в інформаційну халепу. Тому й вирішили ініціювати такі тренінги, адже школярам потрібно розповідати та нагадувати про це», – прокоментувала Елеонора Руденко.

Як підсумувала директорка департаменту освіти Оксана Яценко, такі заходи з кібербезпеки допомагають дітям здобути необхідні знання та навички для безпечного користування інтернетом.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :