Новини

Поліція Вінниччини завершила досудове розслідування відносно зловмисника, який привласнив мільйон гривень «Укрзалізниці»

30 квітня 2024, 10:33

Справу керівника підприємства-підрядника вже скеровано до суду. Йому загрожує до дванадцяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляють у ГУНП Вінниччини, у 2020 році харківська приватна фірма уклала договір із "Укрзалізницею" з модернізації автомотрис та машин для монтажу контактної мережі на суму понад 2 500 000 гривень.

Коли 37-річний підрядник зрозумів, що не виконав усі умови договору, то вніс до нього акту здачі–приймання робіт завідомо неправдиві відомості про виконання та підписав його.

Експерти зазначають, що вартість невиконаних робіт та складових, які не були замінені під час модернізації, становить понад 1 000 000 гривень.

Таку ж схему зловмисник «провернув» у 2021 році та заволодів 90 000 гривень.

Наразі слідчі зібрали достатньо доказів, щоб завершити досудове розслідування та передати справу до суду.

Зловмиснику інкримінують ч. ч. 3, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, повторно), ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу) та ч. ч. 1, 2 ст. 209 Кримінального кодексу України (розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом).

За це обвинуваченому загрожує до дванадцяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Фото: ГУНП Вінниччини

Поділитися :